17 april 2020

Vrouwen onder 20 revancheert zich tegen Noorwegen

Na het matige optreden tegen Zweden (1-1) afgelopen vrijdag was Stefan Hoogsteder benieuwd of zijn ploeg twee dagen later tegen Noorwegen een passende reactie kon geven. Het antwoord was volmondig ja. Alleen gooide een tegentreffer in de slotseconde roet in het eten voor Vrouwen onder 23: 1-1.

Dus dropen de speelsters na afloop met bedrukte gezichten af van het veld, al was die teleurstelling van heel andere aard dan twee dagen eerder. “Heel erg jammer dat we zo op het eind nog die draai om de oren krijgen. Dat hadden de meiden absoluut niet verdiend”, sprak coach Hoogsteder, die vooral te spreken was over het niveau aan de bal dat zijn ploeg etaleerde. “Dat was vele malen hoger dan tegen Zweden. Dat hebben ze echt goed gedaan en ze kunnen er trots op zijn dat ze dat vandaag konden opbrengen.”

Vooral omdat Noorwegen in Marbella zijn eerste wedstrijd speelde en fris aan de – vanwege coronarichtlijnen – non-handshaking-aftrap verscheen. Nederland daarentegen had die zware partij tegen Zweden in de benen en slechts één dag de tijd om de batterij op te laden. Daar kon ook nog de afwezigheid van spits Fenna Kalma nog bij worden opgeteld. Zij was naar Frankrijk afgereisd om zich bij de selectie van de Oranje Leeuwinnen te voegen.

Scroll to top