3 november 2021

‘Mijn vader is mijn voorbeeld’

Tasharell Colin (18). Werkt als orderpicker bij Zapp. Opleiding: Bedrijfsadministratie mbo niveau. Woont in Amsterdam. Voetbalt sinds haar 15e. Positie in het veld: linksbuiten. Begonnen bij Dream Team Academy, daarna bij Zeeburgia, van daaruit naar Sparta Rotterdam (BVO-club: Betaald Voetbal Organisatie), Buitenveldert, en nu dus Real Sranang. 

‘Ik voetbalde altijd op het pleintje vlak bij ons huis. Toen heeft mijn vader me ingeschreven bij de Dream Team Academy.’ 

Wat is jouw rol als linksbuiten? 
‘Het leuke aan mijn positie is dat ik mijn snelheid kan inzetten. Ook kan ik met mijn schot een voorzet geven en de bal voor het doel krijgen. Lastig aan deze positie is rechts schieten. Dat moet ik meer trainen.’ 

Heb je ambitie? Zou je iets willen bereiken, voor jezelf, of voor vrouwenvoetbal in het algemeen? 
‘Ik wil naar het buitenland en daar betaald voetbal spelen, het liefst in Spanje. Verder wil ik zo goed mogelijk met mijn team spelen.’ 

Tasharell Collin (voetbalster Real Sranang) Foto : Tim Scheidegger

Heb je een sportief voorbeeld, in familie of vrienden of in het voetbal in het algemeen? 
‘Mijn vader is mijn voorbeeld. Hij heeft vroeger zelf gevoetbald en hij stimuleert me, leert me dingen, traint met me. Als ik verlies laat hij me weten wat ik verkeerd doe en als hij kan is hij bij de wedstrijd. Hij is er altijd voor me. Ook mijn oudere broer helpt me. Door blessures kan hij niet meer voetballen. Nu traint hij me op conditie, schoten, snelheid en geeft me advies. Als hij kan komt hij naar de training.’ 

Wat betekent sport voor jou? 
‘Ik kan mezelf en mijn emoties kwijt in voetbal. Als ik boos ben of verdrietig is voetballen het enige dat me kan kalmeren.’ 

Tekst : Annemiek Huijerman

Scroll to top