10 maart 2023

Lindsey Keizerweerd :‘Sport past bij me’ 

Lindsey Keizerweerd (25). Werkt als personal trainer. Woont in Amsterdam Zuidoost. Positie in het veld: spits of rechtsbuiten. Voetbalt sinds haar vierde, en vanaf haar 12e achtereenvolgens bij SC Buitenveldert, Zeeburgia en SV Ouderkerk. Daarna drie jaar in Talenttenteam CTO, ADO Den Haag, Ajax Vrouwen en SC Heerenveen. 

‘Mijn vader voetbalde als prof, en ik wilde dat ook, al vanaf dat ik vier was. Maar mijn moeder vond me te jong om bij een club te gaan. Later mocht ik wel op voetbal, en ben ik begonnen bij Buitenveldert. In 2022 hebben coach Patricia en trainer Winston me gevraagd om bij Real Sranang te komen spelen.’ 

Wat is jouw rol als spits? 
‘Doelpunten maken is natuurlijk het streven! Als spits of rechtsbuiten wil ik kansen creëren en mooie acties maken, ook voor het publiek. Dat ik snel ben, is daarbij een pluspunt.’ 

Heb je ambitie? Zou je iets willen bereiken, voor jezelf, of voor vrouwenvoetbal in het algemeen? 
‘Sinds mijn carrière bij Ajax, ADO en Heerenveen heb ik geen ambitie meer. Ik ben toen drie jaar gestopt vanwege een knieblessure. Ook heb ik nu de zorg voor mijn gezin: mijn kleintje en mijn man. Dan bevind je je in een heel andere wereld. Wel probeer ik mijn oude niveau weer te bereiken, zodat ik het balgevoel terugkrijg en ik het conditioneel een hele wedstrijd kan volhouden. Daarnaast wil ik dat we elk seizoen promoveren met Real Sranang, zodat we steeds in een hogere klasse kunnen spelen.’ 

Heb je een sportief voorbeeld, in je familie of vriendenkring of in het voetbal in het algemeen? 
‘Vroeger had ik wel voorbeelden in de sport, maar nu niet meer.’ 

Wat betekent sport voor jou? 
‘Ik ben een sportief persoon. Mijn werk als personal trainer is sport gerelateerd. Sport past bij me. Al van kleins af aan vind ik het heerlijk om te sporten.’ 

Tekst Annemiek Huijerman  

Scroll to top