3 november 2021

‘Gewoon lekker een balletje trappen’

Divine Ceder (19). Werkt bij de RABO Bank, woont in Almere. Voetbalt sinds haar 14e. Positie op het veld: rechtsback. Gespeeld bij AS’80, Forza Almere en ASV De Dijk. 

‘Voetbal zit in de familie. Ik ging altijd mee naar wedstrijden en stond altijd aan de lijn bij mijn vader en jongere broertje. Dat was een vanzelfsprekendheid. Ik kwam bij Real Sranang via een vriendin van mijn moeder, die ook bij De Dijk speelde, maar dat team viel uit elkaar. Toen zij bij Real Sranang terechtkwam, ging ik een keer bij haar training kijken, en nu speel ik hier ook, sinds mei 2021.’ 

Wat is jouw rol als rechtsback? 
‘Als rechtsback krijg je de kans om een aanval op te bouwen. Je kunt snel een pass geven, waarbij je via de buitenkant meer kansen kunt benutten. Tegelijk kan die positie soms zwaar zijn, als je een goede aanvaller tegenover je hebt. Maar zulke duels zijn dan ook wel weer vaak leuk.’ 

Divine Ceder (voetbalster Real Sranang) Foto: Tim Scheidegger

Heb je ambitie? Zou je iets willen bereiken, voor jezelf, of voor vrouwenvoetbal in het algemeen? 
‘Ik heb niet echt ambitie. Wel wil ik natuurlijk zo hoog mogelijk spelen met mijn team. Als dat lukt, dan is dat leuk.’ 

Heb je een sportief voorbeeld, in familie of vrienden of in het voetbal in het algemeen? 
‘Echte voorbeelden heb ik niet, zo kijk ik ook niet naar voetbal. Grote spelers als Messi of Ronaldo, daar houd je natuurlijk wel van, maar zij zijn niet echt voorbeelden.’ 

Wat betekent sport voor jou? 
‘Als ik op het veld sta, denk ik helemaal nergens aan, alleen aan het spel. Dat geeft rust en ontspanning. Dan denk je even niet aan de stress buiten het veld, van werk of school. Dan ben je gewoon lekker een balletje aan het trappen.’ 

Annemiek Huijerman

Scroll to top