25 november 2020

‘Fijn om te spelen in een leuk team als dit’

Fleur van den Heuvel (20), woont in Beverwijk. Heeft na CIOS (opleiding in sport en bewegen) een tussenjaar en begint volgend jaar aan de vervolgopleiding ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding). Voetbalt sinds haar negende. Speelde o.a. bij S.V. Beverwijk en F.C. Uitgeest, nu is zij speelster van SV Real Sranang. Positie in het veld: spits.

‘Eerst zat ik op ballet, maar ik voetbalde daarnaast na schooltijd al heel vaak met vriendjes. Toen ik van mijn ouders moest kiezen tussen ballet of voetbal was de keuze voor voetbal snel gemaakt.’

Jouw rol in het veld?
‘Uitdagend aan die positie is dat jij het laatste afspeelpunt bent. Van jou wordt verwacht dat je scoort, omdat jij in die positie het dichtste bij het doel staat. Dat geeft een zekere druk. Sommige doelpunten blijven je bij. Zoals die keer dat ik een corner moest nemen, en ik de bal bij de tweede paal schoot en hem terugkreeg. Toen ik de bal wilde voorgeven, scoorde ik verrassend genoeg alsnog zelf.’

Heb je ambitie in voetbal?
‘Ik vind het vooral fijn om te spelen in een leuk team als dit. Als de sfeer maar goed is. Het is trouwens wel een goed team, waarin ik ook veel leer. Ambitie heb ik wel in mijn studie. Ik wil mijn opleiding ALO goed afronden, zodat ik word wat ik wil worden: sportdocent.’ 

Heb je een voorbeeld in de sport?
‘Niet echt. Wel vind ik het leuk om naar mensen te kijken die ergens goed in zijn.’

Wat betekent sport voor jou?
‘Ik wil er iets in bereiken. In de toekomst draait mijn leven voornamelijk om sport. Daarnaast is het een uitlaatklep. Als ik sport voel ik me relaxed en op mijn gemak, ook al ben ik vóór de wedstrijd begint altijd zenuwachtig.’

Scroll to top